Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Διατροφοζουζουνίσματα Πασχαλιάτικα

Μετά από πολλά χρόνια, όταν οι μικροί γίνουν μεγάλοι, οι μέρες τούτες που σήμερα ζούμε θα τυλιχθούν στην αχλή της νοσταλγίας και θα φορέσουν το πανωφόρι του παραμυθιού. Και τότε πια, παππούδες καθισμένοι στο χαλί των αναμνήσεων θα αφηγούνται, στην ηλεκτρονική μοναξιά των εγγονών τους, τη σημερινή συμμετοχική τους δημιουργία, σαν παραμύθι «Η Σοφία και οι 10 μικροί μάγειροι».









Η Διατροφολόγος Σοφία Μπάμπου πραγματοποίησε, στα πλαίσια των προγραμματισμένων παρεμβάσεων της Βιβλιοθήκης, για την καλλιέργεια της ομαδικής, συλλογικής δημιουργίας των παιδιών, δύο (2) εκδηλώσεις από το πρόγραμμα της προσωπικής της έμπνευσης, με τον τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα», που αφορούν την επιμόρφωση για θέματα υγιεινής διατροφής.
Η Σοφία μ’ έναν απίστευτο τρόπο, μοναδικό, σαν τη νεράιδα των παραμυθιών, όπου η επιθυμία της γίνεται λόγος και ο λόγος μετασχηματίζεται σε πράξη μεταμόρφωσε μέσα σε λίγα λεπτά την ομήγυρη των παιδιών σε πολύπειρους «μαγείρους».
Οι μικροί μας φίλοι, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, με τα χεράκια τους έφτιαξαν υγιεινές δυναμικές ξηρόκαρπες φρουτοσαλάτες και νόστιμες ντοματο-μαρουλο-καροτοσαλάτες. Έφτιαξαν μάλιστα τόσες πολλές, που αρκετές απ’ αυτές, με κοινή τους απόφαση, τις δώρισαν στους φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης που θα τους διαδεχόταν στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου.
Οι μικροί μας φίλοι, πλέον, δεν θα έχουν την ανάγκη κανενός για να τους υποδείξει πως μπορεί να γίνει ένα υγιεινό πιάτο για την διατροφή τους. Τώρα γνωρίζουν την διατροφική αξία του φουντουκιού του καρυδιού του καρότου της ντομάτας και του μαρουλιού.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμότατα την διατροφολόγο Σοφία Μπάμπου που χωρίς να φείδεται χρόνου και κόπων, με ανεξάντλητη διάθεση και ανοικονόμητη ενέργεια συνέβαλλε στη υλοποίηση προγραμμάτων για την δημιουργία της Παιδαγωγικής προσέγγισης της Βιβλιοθήκης στην κοινωνία των μικρών αναγνωστών φίλων της . 


Δελτίο Τύπου 21
Διατροφοζουζουνίσματα Πασχαλιάτικα 
στις 29 του Μάρτη και στις 12 του Απρίλη
στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών
«Η Σοφία και 10 μικροί μάγειροι»

Σίμος Ζαγκανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου