Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη- ΚΕΑΔΔ και άλλα…


Ημέρα: Κυριακή 23 Σεπτέμβρη
Ωρα:4 το απογευματάκι
Μέρος: Θεσσαλονίκη Mediteranean Hotel
Θέμα: Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά & Εφήβους

Πως περνάει ο καιρός…από σπουδάστρια, μητέρα και τώρα…. εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ!!! Μεγάλη η τιμή, η συγκίνηση και η καταξίωση.  Τέτοια ήταν η χαρά μου που δεν το κρύβω μετά έβαλα τα δάκρυα. Αμά είναι έτσι το κλάμα ας κλαίω κάθε μέρα δε με πειράζει!

Συνάντηση με φίλους και αγαπητούς συναδέλφους καινούριες γνωριμίες, πρώτη παρουσίαση μέρους του τρέχοντος βιβλίου μου (το οποίο θέλει λίγο ακόμα «ψησιμο»). Αξιόλογες τοποθετήσεις και παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΔΔ ,,,τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ήταν ένα ωραίο γεμάτο ΣΚ από αυτά που αναζητάς (αλλά δε σου «κάθονται» πάντα!)

Για να έχετε μια σφαιρική εικόνα σας παραθέτω μερικά σχόλια εκπαιδευτών και συναδέλφων όπως τα έγραψαν στο fb

Eleni Giannakou Συγχαρητηρια στην συναδελφο....εξαιρετικη παρουσιαση....ευρηματικα ποιηματακια... εκανε τις γνωσεις της απο την εκπαιδευση παιχνιδι για τα παιδια....Μπραβο και συγχαρητηρια για ακομη μια φορα το βρηκα πανεξυπνο...

Evangelos Zoumbaneas Η Sofia Babou έκανε περήφανους όλους τους εκπαιδευτές, συγκίνησε όλους τους σπουδαστές και απέδειξε ότι οι γνώσεις και τα εφόδια που λαμβάνονται στην εκπαίδευση μπορούν να οδηγήσουν την ευρηματικότητα κάθε απόφοιτου σε υψηλά επίπεδα δημιουργικής προσέγγισης. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την τιμή που μας έκανε να παρουσιάσει τη δουλειά της και δεσμεύομαι από τώρα και στο εξής η συγκεκριμένη παρουσίαση να ενταχθεί στην ύλη της διδασκόμενης εκπαίδευσης.

Evangelos Zoumbaneas Και συνεχίζω λίγο ακόμα για την Sofia Babou Η μεθοδολογία που παρουσίασε για τη διδασκαλία της σωστής διατροφής σε μικρά παιδιά ήταν ευφυέστατα προσιτή για κάθε ηλικία. Αποκορύφωμα στο θησαυρό των ιδεών που κατέθεσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο «μαγικός» τρόπος για να πείσεις ένα παιδί να φάει ένα φαγητό που έως τώρα δεν έτρωγε αλλά να το λατρέψει κιόλας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΡΓΚΙΝΗΣ Σοφία είσαι μπροστά

Apostolopoulou Alexandra Μπράβο Σοφάκι μου!!!Θα χαρώ πολύ να σε ακούσω από κοντά κάποια στιγμή!!!


καλημερα κοριτσακι μου καλα εισαι; εμαθα εσκισες χθες!!!!

Καλημέρα Σόφη! Απίθανη η ιδέα και η όλη οργάνωσή σου!! Μπράβο και μακάρι να μπορούσα να ερχόμουν για να σε παρακολουθήσω!!!

Σοφια
τι στο καλό τους είπες και τους ξετρέλανες?


Σοφακι μου εισαι υπέροχο κοτρίτσι , έχεις σιγουρη την επαγγελμτική καταξίωση φιλιά

Καλή επιτυχία στην ημερίδα σας! περιμένω να βγει το βιβλίο σου!

Ομιλίες, συζητήσεις, συναντήσεις, διατάσεις .. Κάθε φορά ένα απο τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση βγάζει απο μέσα του και ένα μαργαριτάρι ! Εμείς που δεν μπορούσαμε να είμαστε εκεί .. περιμένουμε το βίντεο !
 
Αλλη μια εκπαίδευση απο το ΚΕΑΔΔ ηρθε να εμπλουτισει τη γνώση μας στην παιδική παχυσαρκία που μαστίζει την Ελλάδα. 
Εκτος απο τη γνώση όμως,μας κατάρτισε με τα απαραίτητα και κατάλληλα εργαλεία για το ΠΩΣ θα διαχειριστούμε αυτα τα περιστατικά.
Γεγονός πολυ σημαντικό γιατι παχυσαρκα παιδιά ίσως στο μέλλον ακολουθήσουν ενα δύσκολο δρόμο,το δρόμο των διατροφικών διαταραχών .
Γνωρίζοντας όμως το ΠΩΣ , ξεπερναμε τις δυσκολίες και τα αποτρέπουμε απο τη βουλιμια και την ανορεξία.
 
Konstantinos Malachas
Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕΑΔΔ για αυτή την πολύ καλή εκπαίδευση και φυσικά όλους τους ομιλητές που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους. 
Μετά και απο το τελευταίο κομμάτι (που είναι και το αγαπημένο μου) για τα παιδιά νιώθω πραγματικά οτι έχω κάποια εργαλεία και την διάθεση να τα χρησιμοποιήσω και να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ και τα περιστατικά μου. 
Και όπως λέει και ο Evangelos Zoumbaneas σκοπός μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά μας ως ανθρώπους με αδυναμίες και όχι ως περιττό λίπος...
Υ.Γ. Θα με ξαναδείτε μη νομίζεται οτι θα γλυτώσετε μαζί μου....
 
Margela Schina και να προσθέσω και την ανακούφιση που θα νιώσουν πολλοί γονείς, όταν δουν πως οι ειδικοί γνωρίζουν συγκεκριμένα για το παιδί τους πώς μπορεί να βοηθηθεί και τί θα πρέπει να αποφεύγεται!
 
Margela Schina ένα από τα πιο σημαντικά θέματα πλέον για την ελληνική οικογένεια που βάλλεται από παντού στις δύσκολες μέρες μας! όποιος δουλεύει με γονείς βλέπει ξεκάθαρα τις αγνωνίες τους για το θέμα της σωστής διατροφής των παιδιών τους! εμάς είναι υποχρέωση να απλοποιήσουμε το θέμα όσο γίνεται περισσότερο και να βοηθήσουμε τους γονείς να οργανωθούν στην καθημερινότητά τους!


Όσοι ενδιαφερόμενοι δείτε και το δελτίο τύπου:

Την συγκεκριμένη παρουσίαση όσοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα Γρεβενά  την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στο κέντρο Πολιτισμού, στα πλαίσια της ημερίδας για την παγκόσμια ημέρα επισιτισμού.


                                              Για Γρεβενα κανείς;;;
Σοφία Μπάμπου 
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Γρεβενά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου