Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εαρινά διατροφοζουζουνίσματα: " Όσπρια, Δημητριακά για Ενέργεια και Χαρά!"


Όσπρια δεν είναι μόνο οι φακές! Φώναξε το κουκί στο ρεβύθι και τα "διατροφοζιζάνια" έσπευσαν να φτιάξουν απίθανες κατασκευές με όλα τα  όσπρια για να το αποδείξουν και...





(επειδή δεν είναι ακόμη η εποχή τους το σιτάρι και το καλαμπόκι έστειλαν τα ανίψια τους τα  ζυμαρικά και το ξαδερφάκι τους το ρύζι για να φτιάξουν τα παιδιά ωραία κολιέ και βραχιόλια.



 Όλα αυτά συνέβησαν  ενώ διαβάζαμε για το Τζακ και τη φασολιά και για το πώς κατάφερε να γλιτώσει από τον γίγαντα . Ήταν πιο γρήγορος και ελαφρύς βλέπετε επειδή έτρωγε συχνά φακές, φασόλια και δημητριακά ολικής άλεσης παρακαλώ σε αντίθεση με το γίγαντα που έτρωγε μόνο κρέας!







Η παρέα μας όμως όλο και μεγάλωνε...εκτός από τον κύριο Σίμο Ζαγκανίκα και την κυρία Δέσποινα Κάκαρου αυτή τη φορά μας εξέπληξε ευχάριστα με την παρουσία της η κυρία Φρόσω Μήτσιου εκ Θεσσαλονίκης  η οποία χάρισε λίγη από τη λάμψη της στο γεγονός αλλά και ο σεφ Μάκης μαζί με το μικρό Δημητράκη-κοντορεβυθούλη (ο άντρας μου δηλαδή με το γιό μου!!!) ο οποίος κατάφερε να κλέψει την παράσταση! 

















Σοφία Μπάμπου 
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Γρεβενά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου