Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα 3Πι και το 1Άλφα!



1ο Π για Πρόγραμμα
2ο Π για Ποικιλία
3ο Π για Ποσότητα
Και
Ένα και μοναδικό Άλφα για Άσκηση!

Και πώς να μη τα θυμούνται τα παιδιά όλα αυτά?
Όλα ξεκίνησαν το πρωί που βγήκε ο ήλιος νυσταγμένος. Τα παιδιά έσπευσαν να του ετοιμάσουν δυναμωτικά πρωινά. Ο ήλιος έλαμψε και σώθηκε η εκδρομή.










Στη συνέχεια τα παιδιά βοήθησαν τον κυλικειάρχη τον κύριο Συννεφάκη να γεμίζει τα ράφια του κυλικείου με υγιεινές τροφές όπως μηλόπιτα, μανιταρόπιτα, καλαμπόκι, παστέλι, πίτσα με αλεύρι ολικής και λαχανικά, γιαούρτι, κέικ, μαρμελάδα, χυμός, νερό, κουλούρι, αβγά, κριτσίνια, σμουδις και ένα σωρό άλλα!
Πριν καλά-καλά τελειώσουν ήρθε στην παρέα μας ο πανικόβλητος σεφ-Σαρλγώ. Είχε χαλάσει η κουζίν του και τα παιδιά προσπάθησαν να ετοιμάσουν τα μεσημεριανά μενού για τους πελάτες του όμως άργησαν να τελειώσουν και τους πρόλαβε ο φεγγαρωστούλης που από το πολύ φαί δε μπορούσε να κοιμηθεί! Τα παιδιά πρότειναν  νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά βραδινά για καλό ύπνο και όνειρα γλυκά!
Τι περιπέτεια και αυτή!
Τα διατροφοζουζουνίσματα έκλεισαν με κουβεντούλα για τα οφέλη της άσκησης και τα παιδιά πήραν και εργασίες στο σπίτι ώστε να οργανώσουν τις συνήθειές τους με βάση αυτά που έμαθαν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου