Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

20 συμβουλές για διδασκαλία της διατροφής στο σχολείο


«Όταν οι εκπαιδευτικοί καταλάβουν ότι οι καλά διατρεφόμενοι μαθητές μαθαίνουν πιο γρήγορα θα αυξηθούν οι πιθανότητες να ενσωματωθεί η διατροφή ως μάθημα στην τάξη.»
Σε έρευνα του κέντρου στατιστικής για την εκπαίδευση στην Αμερική βρέθηκε ότι το 88% των δασκάλων δημοτικού αναφέρουν ότι διδάσκουν διατροφή στην τάξη. Ωστόσο δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο σε αυτό το θέμα. Ο μέσος όρος των ωρών που διδάχτηκε διατροφή στα σχολεία της Αμερικής ήταν 13 ώρες το χρόνο παρόλο που χρειάζονται τουλάχιστον 50 ώρες διδασκαλίας διατροφής το χρόνο ώστε να υπάρξει αντίκτυπο στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών.
Για να πετύχει η διατροφική εκπαίδευση είναι σημαντικό οι ίδιοι οι δάσκαλοι να είναι εκπαιδευμένοι σε θέματα διατροφής και φυσικά να διαθέσουν και τον αντίστοιχο χρόνο.
Οι 20 παρακάτω συμβουλές είναι ιδανικές για διδασκαλία των εννοιών της διατροφής στην τάξη.
  1. Γιορτάστε την παγκόσμια ημέρα επισιτισμού (διατροφής) κάθε 16 Οκτώβρη. Μοιραστείτε με τους μαθητές τα μηνύματα για καλή διατροφή και φυσική δραστηριότητα και διασκέδαση.
  2. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής δουλέψτε σε ομάδες 2 ως 3 μαθητών και δημιουργήστε διαδραστικά εκθέματα με διάφορα θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης. Προσκαλέστε ολόκληρο το σχολείο να επισκεφτεί την έκθεση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

Σοφία Μπάμπου 
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Γρεβενά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου