Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το σημείο πήξης και τήξης- Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό


"Ένα παγωτό χωνάκι 
κρέμα, φράουλα, σοκολάτα, 
δρόσισε όλο το δρομάκι,
τι ειν'τα νιάτα, τι είν΄τα νιατα"
Γιάννης Ρίτσος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 36
«Το σημείο πήξης και τήξης- Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό»

«Το σημείο πήξης και τήξης- μία συνάντηση για να φάμε παγωτό» στάθηκε η αφορμή να συναντηθούμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης, μαζί με τους 58 χαρούμενους κι ενθουσιώδεις μικρούς μας φίλους.
Η εμψυχώτριά μας Σοφία Μπάμπου, καλωσόρισε τα παιδιά και ξεκίνησε τη δράση μιλώντας για την πήξη και την τήξη, δίνοντάς τους να κρατήσουν στα χέρια από ένα παγάκι για να καταλάβουν το φαινόμενο. Ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος «ο παγωτατζής» του Γιάννη Ρίτσου. Αμέσως μετά, συζήτησε μαζί τους για την ευχαρίστηση που νοιώθουν τρώγοντας παγωτό και πόσο συχνά το απολαμβάνουν.
Στη συνέχεια, διαβάστηκε στα παιδιά η ιστορία του παγωτού, ταξιδεύοντας στην Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Ρώμη, το Ιράν, την Κίνα κ.α.π. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος, όταν συνειδητοποίησαν από πόσο παλιά υπήρχε στο διαιτολόγιο των ανθρώπων η γεύση αυτή. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου η πρώτη έφτιαξε τη χρονογραμμή του παγωτού και η δεύτερη έγραψε υπέροχους γλυκούς στίχους γι΄ αυτό.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε όταν μοιράστηκαν σε όλους παγωτά με υπέροχη γεύση βανίλιας. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το υπέροχο παρασκεύασμα κι η ικανοποίηση ήταν φανερή στα πρόσωπά τους.
Ευχαριστούμε θερμά την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Σοφία Μπάμπου για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης καθώς και τα Ζαχαροπλαστεία “Zoomserie” για τη διάθεση του παγωτού κι ότι άλλο χρειάστηκε στην πραγματοποίησή της.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου