Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

10 Έξυπνες ιδέες για σνακ στο σχολείο

        ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ:
Ένα ψωμάκι ολικής άλεσης 60γρ, 30γρ τόνο σε νερό, τον οποίο ανακατεύεται με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και  λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ψιλοκομμένη ντομάτα πράσινη και λίγο μαρούλι

·        ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
Μια τορτίγια ολικής, 30γρ κοτόπουλο βραστό,  σος από μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με σκόνη μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 30 γρ γκούντα, μια κουταλιά της σούπας καλαμπόκι βραστό, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και ντομάτα, 3 ελιές ψιλοκομμένες και λίγη ρίγανη
.
·        ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ:
Ένα κουλούρι ολικής αλέσεως κομμένο στη μέση,  30γρ ανθότυρο, 30γρ ζαμπόν γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες,  2 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα,  ,ψιλοκομμένο άνηθο, λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού και λίγη κάππαρη.
·        ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Ένα ψωμάκι τζιαπάτα, 3 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες, 30γρ τυρί φέτα, 1-2 φέτες ντομάτας, λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού, λίγη ρίγανη και ένα κουταλάκι του γλυκού αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
  • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΙ
Ένα ψωμάκι ολικής αλέσεως 60γρ, 30γρ γαλοπούλα, 50γρ μανούρι, ντομάτα και αγγούρι κομμένα σε λεπτές ροδέλες, και λίγο μαρούλι.
·        ΑΥΓΟΦΕΤΑ:
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, βουτηγμένες σε 1 αυγό με λίγο γάλα και ψημένες στο φούρνο, 1 κ.γ μέλι και λίγη κανέλα. Το φτιάχνετε όπως το τοστ.
·        ΤΟΣΤ ΜΕ ΑΥΓΟ:
2 φέτες ψωμί πολύσπορο, 5γρ φρέσκο βούτυρο, 1 αυγό σε φέτες, 1 φετα τυρί ένταμ,  1-2 φέτες ντομάτας, λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.
·        ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ
1 αραβική πίτα, 1 φέτα γκούντα, 1 φέτα γαλοπούλα, 2-3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο λάχανο και καρότο νωτισμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.
·        Πίτα χειροποίητη 
1 κομμάτι σπιτική  χορτόπιτα ή τυρόπιτα ή μανιταρόπιτα ή κολοκυθόπιτα.
·        ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΤΖΙΑΠΑΤΑ
Ένα ψωμάκι τζιαπάτα, 30γρ τυρί ΓΚΟΎΝΤΑ, 1-2 φέτες ντομάτα ή πορτοκάλι, 3-4 λεπτοκομμένες φέτες από ώριμο αβοκάντο, 1 αυγό κομμένο σε φέτες και ένα κουταλάκι του γλυκού αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου